Wednesday, February 10, 2016

KORISNI SAVETI ZA GASTRITIS

Gastritis je zapaljenje želudačne sluzokože nastalo usled raznih trovanja, na primer zagađenom hranom, nekim lekovima, jakom kafom, alkoholom, pušenjem, nekom infekcijom ili usled psihičkih potresa.
Previše vruća ili previše hladna jela veoma štetno deluju na sluzokožu želuca i mogu izazavati gastritis. Jela treba da su umereno topla ili umereno hladna.
Slabo žvakanje hrane veoma štetno deluje na želudac i čest je uzrok gastritisa. Hranu treba temeljno sažvakati kako se želudac ne bi opterećivao. Previse masna jela, jaka crna kafa – sve to dovodi do gastritisa.
Ako se svakodnevno bar jedan do dva sata ne krećemo na svežem vazduhu i ne dišemo duboko, mi sigurno ne možemo imati dobro varenje niti organe za varenje. Kiseonik je neophodan da bi se hrana svarila.
Jako začinjena jela (ljuta, zabiberena, kisela, masna) škode želucu.
Kod ovog oboljenja sluznica želuca može da zadeblja ili da se istanji. Promene nastaju i kod želudačnog soka – može da se poveća ili smanji njegova kiselost (aciditet). Često nastaje i oštećenje sluznicei  tada se stvara čir ili grizlica (ulkus ventrikuli).
Znaci bolesti
Ako se gastritis ne leči u svojoj akutnoj fazi, on može postati hronična bolest. Znaci ove bolesti su obložen jezik, nedostatak apetita, pritisak I bol u želucu posle svakog jela, žgaravica, podrigivanje, a često i povraćanje. Gastritis je uzrok slabog varenja, a posledica je mršavost, glavobolja, nesvestica, nedostatak radnog elana, loše raspoloženje.
Dijeta
Treba izbegavati sva alkoholna pica, duvan, kafu, jake začine, masnoću životinjskog porekla, masna, ljuta, zabiberena, preslana, kisela jela, masne kajgane, masna mesa, guščje i pačje meso, divljač, hranu iz konzerve, suhomesnate proizvode, masne ribe, masne kolače, masne gibanice, kajmak, prevrele sireve, kolače sa bogatim filom, kisele salate (turšije), sosove, jela sa vinskim sirćetom, svež, vruć beli hleb.
Korisno i lekovito: dvopek, kuvane žitarice, hleb i peciva od integralnog brašna, rovita jaja, bareno povrće, presne salate od povrća, koprivino lišće, mahunarke (soja, grašak, sočivo, bob – soja posebno prija želucu), integralne žitarice. Jela treba začiniti prirodnim, neškodljivim začinima (peršun, mirođija, kopriva, majoran, ruzmarin, đumbir) i hladno ceđenim uljima.
Maslinovo ulje – za upaljen želudac posebno je korisno maslinovo ulje koje se sipa u gotovo jelo; na njemu se ne prži niti se kuva.
Izvor: kucnilekar