Sunday, February 14, 2016

KAKO UKLONITI ZADEBLJANU KOŽU NA NOGAMA

Kako bi se rešili tvrdokornih naslaga na nogama, tačnije na petama, donosimo vam 3 brza prirodna pripravka  koji će vašim stopalima dati novi sjaj.
Kupka sa jabukovim sirćetom
Za zdravu kožu na petama redovna higijena je neophodna, negu stopala važno je stoga započeti kupkom u koju ste dodali jabukovo sirće koji je najbolji pomagač u korenitom uklanjanju gljivica i nečistoća.
Priprema: U 2 litre tople vode dodajte šoljicu jabukovog sirćeta, stopala držite u kupki najmanje 30 minuta i ovaj postupak ponovite barem dva puta nedeljno.
Ukoliko je u pitanju bakterijska infekcija zbog koje vam je koža u lošem stanju dva puta nedeljno napravite kupku s toplom vodom u koju ste dodali par kapi ulja čajevca. Ovo ulje poznato je po svojim antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima.
Piling od meda i pirinča
Izumrle ćelije kože potrebno je odstraniti pošto ispod njih se krije zdrava nova koža, a u ovom slučaju najbolje će vam pomoći dobar peeling.
Priprema: Pola šoljice pirinča usitnite u multipraktiku i dodajte u smesu od 2 dcl jabukovog sirćeta i 2 supene kašike meda. Dobro izmešajte i smesu utrljajte u tvrdu površinu kože na petama. Med i sirće će vam omekšat kožu dok će vam pirinač pomoći kod uklanjanja izumrlih ćelija.
Krema od bademovog ulja
Nakon pilinga stopala  potrebno je isprati i dobro posušiti  i nahraniti kožu. Za opskrbu kože potrebnom vlagom i adekvatnim vitaminima maslinovo ulje je idealno zbog obilja vitamina E.
Priprema: 4 supene kašike maslinovog ulja pomešajte s pet kapi bademovog ulja, nanesite mešavinu na pete i kružnim pokretima po celoj površini umasirajte.
Izvor: kucnilekar