Hildegard von Bingen živjela je prije 800 godina. Ona je bila časna sestra i katolička mističarka koja je od malih nogu imala vizije i razgovore s Bogom. Od njezinih vizija nastale su brojne knjige, a postala je i prva katolička liječnica u povijesti. Toj je ženi bila poznata tajna gotovo svake biljke i svakog stvora na ovom planetu, a sve što je putem vizija saznavala je i zapisala.
U svoje doba Hildegard von Bingen i njezino čudesno liječenje biljem bili su revolucija, no kako se razvijala moderna medicina, tako nikome nije bilo u interesu da se za Hildegard von Bingen i njezine čudotvorne recepte ozdravljenja sazna. Ona je jednostavno zataškana i pomalo zaboravljana, iako njezine knjige nose tajnu svake bolesti. Njezina djela nisu u potpunosti dostupna javnosti niti dan-danas, iako je sve više ljudi prinuđeno zdravlje potražiti upravo u prirodi.
Bolesti srca zahvaćaju milijarde ljudi na planetu. Ljudi se “kljukaju” umjetnim tableticama koje većinom dugoročno ne pomažu. Ovdje donosimo recept Hildegard von Bingen, star 800 godina. Čar ovog recepta je u tome što je vrlo jednostavan, a svi koji su ga probali tvrde da pomaže.
Recept
Potrebno je:
10 svježih stabljika peršina (bez korjena)
litra domaćeg crnog ili bijelog vina
dvije žličice vinskog octa
300 grama prirodnog meda
10 svježih stabljika peršina (bez korjena)
litra domaćeg crnog ili bijelog vina
dvije žličice vinskog octa
300 grama prirodnog meda
Priprema:
10 svježih stabljika peršina sa listovima staviti u litru čistog prirodnog vina i dodati 1 – 2 velike žlice čistog vinskog octa.
Kuha se 10 minuta na tihoj vatri (PAŽNJA, pjeni se!). Poslije se doda 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavi se na laganoj vatri da kuha još četiri minute. Svakome se prepušta odluka hoće li med kuhati ili ne. (nap.ured. – Po ayurvedi bolje je ne kuhati med već dodati ga na kraju jer inače postaje toksičan).
Vrući napitak procijediti i još toplog staviti u boce koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvoriti. Talog koji se stvara ne škodi i slobodno se može piti.
Upotreba:
Napitak se koristi svakodnevno po jedna jušna žlica do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duže vrijeme.