Sunday, February 14, 2016

ŠOLJICOM KAFE U BORBI PROTIV MASNOĆE I CELULITA

Danas je mnogo dostupnih obećavajućih krema za kojima posežemo u borbi protiv nakupina na bedrima i stražnjici. Pored svega toga zaboravljamo na prirodne pripravke koji su nam ispred nosa, a koji su pristupačniji te u mnogim slučajevima i efikasniji u toj borbi. Stručnjaci nam otkrivaju male tajne za lepotu, naime njihova preporuka za pomoć pri ublažavanju pomorandžine kore krije se u malim zrncima kafe.
Napitak kog gotovo svi dobro poznajemo, te koji nam predstavlja omiljeni jutarnji ritual u uklanjanju sna itekako je učinkovit u istoj nameri ali razbuđivanja cirkulacije koja je ključna u borbi protiv celulita.
Poznato je da celulit nastaje zbog manjka prokrvljenosti na kritičnim delovima tela uzrokovanih nedovoljnim kretanjem i preteranim sedenjem.
Baš zbog toga nam dobro dođe šoljica kafe u grubo mlevenoj teksturi, ne napitku, zahvaljujući kofeinu koji ima stimulativno i diuretičko delovanje poboljšava upravo protok krvi na površini kože.
Stoga uz redovno vežbanje i pametan izbor namirnica koje pospešuju izbacivanje vode iz tela krenite u invaziju na neugledne rupice kućnim tretmanom protiv celulita.
Sastojci:
  •  šoljica mlevene kafe
  •  pola šoljice smeđeg šećera
  •  maslinovo ulje
Primena:
1. Na kritične zone nanesite maslinovo ulje i umasirajte ga kratko u kožu.
2. Mlevenu kafu i smeđi šećer izmešajte u širokoj posudi.
3. Suvu smesu nanesite na bedra ili stražnjicu i kružnim pokretima masirajte oko 5 do 7 minuta.
4. Nakon što ste sva željena područja izmasirali vaš anticelulitni tretman je gotov.

Saveti: Tretman je najbolje napraviti nakon tuširanja kada koža omekša, preporučuje se da ga praktikujete barem četiri puta nedeljno i uz vežbanje i zdravu ishranu rezultati će se pokazati.
Izvor: kucnilekar