Tuesday, February 9, 2016

LEKAR TVRDI: OVO JE NAJMOĆNIJI PRIRODNI ANTIBIOTIK, UBIJA SVAKU INFEKCIJU U TELU

Slavni lekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao supertonik, jer pomaže lečenju mnogih stanja.
Tinkture su među najboljim prirodnim lekovima, pre svega zato što izvlače i čuvaju u sebi sve ono najbolje iz biljaka. Sa druge strane, veoma su jake, pa ih treba pažljivo koristiti. 

Iako u tinkture obično ide alkohol, znajte da je i jabukovo sirće savršen rastvarač ako želite da napravite tonik tinkturu. Ne samo da je 100% netoksičan, već ima i mnoge zdravstvene prednosti: 

- Pomaže regulirasanju kiselosti organizma 

- Pomaže probavnom traktu - ako je jabukovo sirće organskog porekla i nefiltrirano, sadržaće simbiozu prijateljskih kolonija bakterija i gljivica koje su odličan probiotik 

- Sirćetna kiselina ima snažno antimikrobno delovanje i pokazalo se da smanjuje holesterol i pomaže kod osetljivosti na insulin 

- Jabučna kiselina, koja je antifugalna, antibakterijska i antivirusna, takođe pomaže proizvodnju energije koja poddstiče mentalno i mišićno funkcionisanje 

- Jača imuni sistem 

Slavni lekar Ričard Šulc otkiro je recept koji je nazvao supertonik. On naglašava da je potrebno da koristite sastojke organskog porekla ili da ih sami uzgajite, kako biste izvukli sve pozitivne efekte. 

Sastojci: sveža habanero papričica (ili najljuća koju možete da nađete), glavica belog luka, glavica crvenog luka, koren đumbira, koren rena i nerafinisano jabukovo sirće. 

Priprema: Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture: trave stavite u posudu, prelijte jabukovim sirćetom, onoliko koliko je potrebno da sve biljke budu potopljene. 

Zatim oljuštite i sitno iseckajte povrće, pa stavite sve sastojke u veliku staklenu teglu i potpuno pokrijte jabukovim sirćetom, tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa biljaka i povrća. Poklopite i držeći poklopac na mestu protresite tonik tako da se izmeša. 

Ostavite tonik da stoji na tamnom mestu bar dve do šest nedelja. Što duže stoji, biće jači, a povremeno ga i ponovo protresite. 

Ceđenje 

Zbog lakšeg čuvanja i jednostavnog korišćenja, procedite tinkturu. Trebaće vam labava tkanina - gaza ili neke maramice, velika posuda i cediljka od nerđajućeg čelika koja se uklapa u veličinu posude. Ako nemate takav "alat", možete staviti krpu preko otvora tegle i sipati dok sva tečnost ne izađe, ali dosta ćete izgubiti. 

Stavite cediljku u posudu i prekrijte cediljku gazom. Izlijte sadržaj tegle u cediljku. Uzmite nešto čime ćete pritisnuti mešavinu da preostali sokovi izađu. 

Tonik možete sipati u male tegle ili možete vratiti u veliku, prethodno ispranu. Zatamnjena boca je njabolji izbor, jer smanjuje štetu od svetla. Čuvati na tamnom, hladnom mestu. Ostatke biljaka i povrća možete da zamrznete ili da dodate supama i drugim jelima. 

Doziranje 

Nakon što je tonik spreman, možete ga počnete sa svakodnevnom upotrebom, ili ga koristite po potrebi - za bolju probavu, imunitet i lečenje raznih bolesti. Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko bilje, tako da će i ukus biti takav, pa možete dodati malo prirodnog meda. Pobrinite se da pijete dosta vode tokom dana. 

Jedna čašica od 20-30 ml će biti dovoljna. Međutim, ako se borite protiv teških infekcija, možete uzeti do 5 ili 6 doza dnevno.
(superzena)