Sunday, December 20, 2015

Kako napraviti plavu solarnu vodu...

Kako napraviti Plavu solarnu vodu?

Sve što vam treba je staklena boca plave boje – nije važna niti nijansa plave – jednako su djelotvorne i one najsvjetlije, kao i one tamno modre; niti zapremnina – sasvim dobro može poslužiti i boca dječjeg soka, prenosi hooponoponotehnika.com.

Ono što je važno je da bocu punimo filtriranom, izvorskom ili običnom tekućom vodom i da čep ne smije biti metalan. Može biti pluten, staklen, čak i plastičan, jedino ne metalan. Čep služi samo kao zaštita od prašine ili insekata koji jako vole ovu vodu.
Bocu s vodom ćete držati na suncu između 1 – 12 sati. Ako je držite duže, okus će joj postati slatkastiji. Ukoliko nemate mogućnosti izložiti bocu suncu, bocu stavite ispod žarulje sa žarnom niti.

Kako piti?

Pijte ove vode što više možete, vrlo je ukusna i pitka. Nekako, naš je organizam prepoznaje pa čak i oni ljudi koji kažu da inače malo piju, bez problema popiju po nekoliko litara. Pogotovo u vremenima kada nešto intenzivno čistite, preporuča se pijenje Plave Vode.
Ako nemate više boca na raspolaganju, dovoljna je jedna, jer samo jedna kap ove vode pomiješana s običnom, daje joj sva svojstva Plave.
Osim za piće, koristite ovu vodu za kuhanje (dovoljna je jedna kap!), zalijevanje cvijeća, ljubimce, dodajte je u perilicu rublja i suđa, vodu za pranje automobila, podova i stakala, stavite u raspršivač i osvježite prostorije, dodajte u kupku…